Chovejte se v restauraci jako blb

Napsal Unt.bloger.cz (») 15. 2. 2016, přečteno: 1120×
sdc10431_2.jpg


            - praktický návod

„Náš zákazník - náš pán.“ - Zaostalé heslo, díky němuž spousta lidí získala pocit, že jsou oprávněni chovat se jako anomální hovada.

Pokud Vás tento trend nestačil postihnout, přináším několik tipů „jak na to“ :

  1. Pokud je restaurace prázdná vyberte si místo nejvzdálenější od baru a sedněte si tak, aby Vás obsluha neměla šanci vidět, jestliže to současně bude jediný stůl, na němž můžete vidět špinavé nádobí, máte vyhráno.
  2. Pokud se hospoda zdá býti plná, vyhledejte obsluhu, té zásadně tykejte, a začněte jí klást dotazy hodící se k momentální situaci - např. je-li servírka zarovnána talíři, přichází vhod otázka: „Vaří se tu?“. V pizzerii chtějte guláš. Optejte se na košer jídlo. A dotazy ve stylu: „Máte tu záchod?“ či „Máte otevřeno?“ nikdy nejsou mimo bod.
  3. Na pozdrav zásadně odpovídejte: „Dám si!“ případně „Chci!“
  4. Zeptejte se, jaké pivo se točí, dozvíte-li se, že desítka Gambrinus a dvanáctka Plzeň vyžadujte jedenáctku Kozla, když se nesetkáte s pochopením, chtějte černé pivo, nebo točenou limonádu, ale nechlazenou, protože je zima a Vás škrábe v krku.
  5. Požádejte o jídelní lístek a objednejte si, aniž byste se do něho podívali, jestli nedostanete, co chcete, otevřete jídelníček a objednejte si ze seznamu alergenů korýše, protože to nikoho před vámi nenapadlo a je to fakt bžunda.
  6. Seznam alergenů je celkově zdrojem potěšení každého pingla, stejně jako alergici. A proto buďte alergik! Ptejte se na obsah každého jídla, protože jste pro lidstvo nepostradatelný a každý si to musí uvědomit.
  7. Upravte si pokrm z nabídky dle libosti. Např. setkáte-li se s klasickým konceptem - řízek a brambor chtějte salát nebo kaši. Protože tyto přílohy jistě mají, ale tají Vám to. Nezapomeňte obsluhu poučit, jak je snadné kaši a salát udělat.
  8. Když odejde skupina lidí, přesuňte se ke stolu po nich. Protože je nekompromisně lepší, obzvláště zbylo-li na něm nádobí a pobryndaný ubrus.
  9. Začněte mávat na obsluhu, a když se zaskládá špinavým nádobím, chtějte si objednat jídlo sebou, samozřejmě něco co Vám doporučí. Jasňačka španěla, ale polovičního, protože „proč by to jako nešlo?“
  10. Když se Vás pingl zeptá, zdali si dáte další pivo, reagujte: „Máte ještě?“ A nezapomeňte na vtip o Suchánkových, protože je stejně vtipný jako originální.
  11. Poté co všechno sníte a vypijete, řekněte, že to bylo vážně hnusný - teplý pivo, studený jídlo a gramáž 100% neseděla.
  12. Při placení nezapomeňte na hlášky: „Nemám peníze. Máte tam dost nádobí? To myslíš, že kradu? Mám stovku, tak se do toho zkus vejít.“ A vtípek: „Dvě stě patnáct prosím. Dvě stě, to je dobrý.“ určitě nepřestal být vtipný.  
  13. Na stole nechte válet párátka, kterými jste se před tím dlouhou dobu šťoural v tlamě přímo u stolu a taky posmrkaný kapesníky a celé malebné prostředí doplňte žvýkačkou v talíři.
  14. Jestliže sebou vezmete Vaše nevychované ratolesti, vypusťte je v restauraci, aby zde mohly pobíhat, překážet obsluze a rozlévat všechno co rozlévat jde. 
Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel dvě a tři